To już 6 udział Związku Strzeleckiego w Air Show. Jesteśmy obecni od 2009 roku. Jutro rozpoczynamy od rozłożenia namiotu i sprzętu. Będziemy całym zespołem w sobotę i niedzielę (25-26 sierpnia), zaufaj mi – lotnisko Radom.

Przypomnę, że na terenie 42. Bazy Lotnictwa Szkolnego w Radomiu, 20 sierpnia br. odbyła się konferencja prasowa sekretarza stanu w Ministerstwie Obrony Narodowej, Wojciecha Skurkiewicza. W konferencji uczestniczyli: Radca-Koordynator ds. AIR SHOW, gen. bryg. Krzysztof Żabicki, Dyrektor Biura Organizacyjnego płk Kazimierz Dyński oraz Dowódca 42 Baza Lotnictwa Szkolnego, płk pil. Jan Skowroń.

Minister Skurkiewicz podziękował całemu zespołowi za przygotowanie największych pokazów lotniczych w historii w Polsce, które odbędą się z okazji setnej rocznicy powstania lotnictwa wojskowego.

Partnerami Strategicznymi są: BGK – Bank Gospodarstwa Krajowego, PGZ – Polska Grupa Zbrojeniowa, PKN ORLEN.

Dla zainteresowanych podajemy kontakt do:

Biuro Organizacyjne AIR SHOW – Sekretariat e-mail: airshow@mon.gov.pl

tel.: 261 825 040, fax: 261 826 478