Od trzech dni trwa akcja portalu niezalezna.pl „STAŃ W OBRONIE POLSKI!”

Niezalezna.pl apeluje o rozsyłanie do mediów, polityków, ważnych instytucji na całym świecie maila z załączonymi materiałami pokazującymi prawdę o Holocauście, zbrodniach II wojny światowej. W akcji wzięły udział tysiące osób, a politycy – parlamentarzyści, eurodeputowani, ministrowie – zgodnie chwalą pomysł. Dzisiaj Kancelaria Premiera przygotowała poruszający film „The True Story about German Death Camps”.

„STAŃ W OBRONIE POLSKI! – to nasza akcja, którą rozpoczęliśmy w piątek. I cały czas apelujemy, aby rozsyłać do mediów na zachodzie Europy i w Izraelu, film Stefana Tompsona, anglojęzyczne wystąpienie premiera Mateusza Morawieckiego, link do serwisu German Death Camps, który uruchomiło Polskie Radio i wszelkie dostępne materiały pokazujące, jak naprawdę wyglądała historia II wojny światowej, w szczególności Holocaustu, niemieckich obozów zagłady oraz ratowania ludności żydowskiej przez Polaków.”

Niezalezna.pl jako pierwsza publikuje film, który przygotowała dzisiaj Kancelaria Premiera: „The True Story about German Death Camps”, czyli „Prawdziwa historia o niemieckich obozach śmierci”.

„My nie mamy żadnej przyszłości, jeżeli będziemy narodem oskarżanym o Holokaust” – oświadczył wczoraj na antenie Polskiego Radia prezes PiS Jarosław Kaczyński.

I podkreślił, że trzeba sobie zdawać sprawę, iż jedyną „podstawą i zapleczem tej obrony” jest nasz naród, polskie społeczeństwo, a dokładnie „ta jego część, która ma poczucie patriotyczne i ma też dobre rozeznanie polskich interesów”.

Twórca filmu „A Response to Israel” Stefan Tompson: Fakty obronią prawdę historyczną.

Od kilku dni Polacy walczą o to, by mówiono prawdę o czasach okupacji. Podczas serwisu informacyjnego TVP Info rozmawiano m.in. o takich akcjach jak ta. – „Wydawało mi się, że moim obowiązkiem jest coś takiego zrobić. Zachęcam też inne osoby. Bardzo ważne jest to, żeby to działanie obywatelskie było, żebyśmy działali na własną rękę, nie tylko czekali na to czy rząd, czy korpus dyplomatyczny coś zrobi. ” – mówił Stefan Tompson, twórca filmu, który wykorzystywany jest w kampanii STAŃ W OBRONIE POLSKI!.

Kancelaria premiera opublikowała w sobotę wieczorem „specjalny film” zawierający oświadczenie premiera Mateusza Morawieckiego w sprawie prawdy historycznej dotyczącej doświadczeń Polski z II wojny światowej. Zostało ono wygłoszone w języku angielskim.
.

Niezależna.pl podpowiada co zrobić aby włączyć się do akcji:

Chcąc wziąć udział w akcji STAŃ W OBRONIE POLSKI! wystarczy skopiować linki i wysłać w mailu:

LISTA ADRESÓW DZIENNIKARZY

LISTA ADRESÓW EUROPOSŁÓW

LISTA ADRESÓW INSTYTUCJI ZAJMUJĄCYCH SIĘ HISTORIĄ I KULTURĄ ŻYDÓW

Co powinno znaleźć się w mailu:

1) link do filmu Stefana Tompsona

2) link do orędzia premiera Mateusza Morawieckiego

3) link do serwisu „German Death Camps” uruchomionego przez Polskie Radio.
LINK

4)  analizę prawną art. 55a znowelizowanej ustawy o Instytucie Pamięci Narodowej. Jej anglojęzyczną wersję przygotowali prawnicy z Instytutu Ordo Iuris.
LINK

Art. JZ, źródła: niezalezna.pl, polskieradio.pl, KPRP