W dniu 13 października w miejscowości Trębaczów powiat Kępno na kobiecie wyjeżdżającej ze swojej posesji samochodem dokonano rozboju. Poszkodowana została uderzona i skradziono jej samochód oraz torebkę, w której znajdowały się dokumenty i pieniądze. Prowadząc czynności operacyjne policjanci odnaleźli pojazd w miejscowości Domasłów, oddalonej o kilka kilometrów od miejsca zdarzenia. Wieczorem tego samego dnia oficer dyżurny Komendy Powiatowej Policji w Kępnie poprosił nas o pomoc w przeszukiwaniu lasu na okoliczność odnalezienia skradzionych dokumentów, pieniędzy i kluczy. Na miejsce zbiórki 14 października o godz. 10.30 pod KPP Kępno, po wcześniejszym ogłoszeniu akcji w komunikatorach wewnętrznych oddziałów Związku Strzeleckiego Kępno i Syców, stawiło się 17 strzelców i kandydatów. Strzelcy po wysłuchaniu instruktażu zostali przewiezieni na miejsce akcji, gdzie pod czujnym okiem funkcjonariuszy przeczesywali las. Cała akcja zajęła cztery godziny. Działania te pokazały wzorową współpracę pomiędzy kępińska policją a Związkiem Strzeleckim, Strzelcom natomiast pozwoliły nabyć nowe umiejętności. Strzelcy uzyskali bardzo pochlebne opinie od funkcjonariuszy KPP w Kępnie.